LokaCrew, filmsko produkcijsko ekipo sestavljamo člani Mungo kluba oz. Mungoti, ki nam je skupno veselje do ustvarjanja flmskih izdelkov, predvsem iz področja ekstremnih športnih filmov, ki zajemajo smučanje in deskanje na snegu.

Vse se je začelo že leta 2003, ko smo Mungoti dobili v roke prvo digitalno kamero in začeli snemati svoje trike na snowboardu, z namenom, da bi jih kasneje v družbi pogledali. Posnetke pa si je zaželelo ogledati vedno več prijateljev in znancev, zato smo sklenili, da bomo dodali malo glasbe,malo efektov in predvajali nekje na javnem mestu, z veliko prostora..skratka začela se je produkcija prvega amaterskega snowoard filma LokaCrew produkcije z naslovom »The Mungos«(2004), ki je bil nato širši publiki premierno prikazan decembra 2004 v škofjeloškem mladinskem centru Pri Rdeči Ostrigi.

Ker je bil obisk premiere nepričakovano dober, in ker so bili gledalci navdušeni nad sicer zelo amaterskim izdelkom, nam je vlilo to poguma in volje za naprej. Tako je naslednjo zimo na platno Rdeče Ostrige prišel naslednji izdelek produkcije LokaCrew z naslovom »The White Mungos«(2005). Za razliko od predhodnika je ta film imel celo več »odfuranih« trikov kakor padcev. Dvorana je zopet pokala po šivih.

Naslednje leto je nastal film »Above the Clouds«(2006), ki je z širšim naborom slovenskih deskarjev in freestyle smučarjev naredil korak naprej v kvaliteti in težavnosti samih trikov. Veliko posnetega materiala smo dobili tudi od drugih snemlanih ekip in posameznikov. Dodatne animacije in posebni efekti so omogočili, da je ta film bil zopet za eno stopnjo boljši od prejšnjega. Tako smo z njim poleg v tradicionalno nabiti Ostrigi z njim gostovali tudi v Ljubljani, Mariboru in Kranju.

{google width=”600px”}1118369698519886776{/google}

Že naslednjega decembra je luč sveta ugledal najnovejši produkt produkcijske ekipe LokaCrew, »Places«(2007), ki ga je režiral Matevž Maček. Prvič smo v njem uporabljali tudi igrane vložke in poizkusili film prikazati kakor zaokroženo zgodbo. »Places« je tudi sodeloval na mednarodnem filmskem festivalu športnih filmov SISA v Ljubljani in nam prinesel tudi nagrado za najboljši kratki film.

{google width=”600px”}7320513663770867759{/google}

 

Reportaže

Poleg naštetetih “celovečercev” smo sproducirali tudi nekaj krajših videoreportov iz nekaterih MUNGO odprav.

 

Kaprun trip 2009:

Kaprun trip 2007:

 

Dolomiti trip 2008:

 

Dolomiti trip 2009:

 

Kaprun trip 2010:

Mungotrip to Kitzsteinhorn Nov2010 from Nejc Hudolin on Vimeo.