V snowboard šolo ste vabljeni prav vsi borderji, ki si želite razširiti svoje znanje! Freestyle šola je primerna za otroke in mladino, ki bi radi na deskah leteli, se učili obratov in zabavali na snegu!
Za več informacij se oglasite na e-mail (info@mungo.si) ali telefon (041585823).

Deskanje na snegu je kompleksen ekstremni šport pri katerem uporabljamo mišice celotnega telesa. Če želimo na snegu pravilno izvajati akrobacije, trike in hkrati uživati, se moramo dobro kondicijsko in fizično pripraviti. Priporočljivo je tudi pridobiti veščina akrobatike in gimnastike, saj pripomoreta h gibčnosti, okretnosti in koordinaciji v prostoru.

AKROBATIKA

Trening akrobatike poteka v prostorih Športnega društva Matrica na Trati v Škofji Loki pod vodstvom izkušenega trenerja gimnastike. Trening traja uro in pol, sestavljen pa je iz vaj za moč in gibljivost ter raznolikih gimnastičnih in akrobatskih elementov (npr. skoki s prožno ponjavo, salte, premeti, stoje). Vabljeni ste, da se treninga udeležite. Prvi obisk je brezplačen.

TOREK: 19.30 – 21.00

Vadnina: 20 EUR/mesec

ZIMSKI FREESTYLE TRENINGI

Treningi FREESTYLE-a bodo potekali ob vikendih in med šolskimi počitnicami, po predhodnem dogovoru. Po dogovoru lahko tudi med tednom. Na začetku zimske sezone je čas za ponavljanje osnovne tehnike bordanja in poglabljanje v karving tehniko. Izvajali bomo trike na ravnini in se postopoma prestavili v snowboard park, kjer se bomo posvetili vsem vrstam trikov na objektih v parku. Med treningi poteka tudi videoanaliza različnih snowboard tehnik, tako se učimo hitreje. Med zimsko sezono obiskujemo tekme in druge snowboard dogodke po Sloveniji. Na koncu sezone pa običajno sestavimo kratek filmček z vsemi sodelujočimi v snowboard šoli.

Kaj se učimo na snegu:

– spoznavanje osnov freestyle-a

– osnovni položaj prostega sloga

– vijuganje v zarezni tehniki (ang. carving)

– elementi prostega sloga na tleh

– osnove skokov brez in z rotacijo

– osnovni skok in osnovni prijemi deske (ang. grab)

– skoki z obratom naprej (ang. frontside)

– skoki z obratom nazaj (ang. backside)

– salta nazaj in naprej

– osnove drsenja po objektih (50-50, boardslide, nosepress, tailpress, lipslide, skoki z obratom na objekt in iz objekta)

Kje: smučišče CERKNO in MungoPark Cerkno ter ostala smučišča po Sloveniji

Cerkno je eno izmed najboljših slovenskih smučišč, v zadnjih treh letih pa se lahko pohvali tudi s prestižno nagrado NAJ SMUČIŠČE Slovenije med velikimi smučarskimi centri. To nagrado smo si v sodelovanju s SC Cerkno prislužili tudi člani EŠK Mungo, saj vsako leto uredimo enega izmed boljših slovenskih snowboard parkov!
MungoPark Cerkno je primeren za vse deskarje, saj ima objekte različnih težavnostnih stopenj. Posebej se hočemo posvetiti tistim, ki se želijo naučiti osnov freestyle-a in hitreje napredovati v deskanju prostega sloga. Za slednje imamo v parku na voljo manjše skakalnice in objekte po katerih se učimo osnov drsenja. V zadnji sezoni smo prejeli tudi nagrado za 3. mesto med snežnimi parki v Sloveniji.
Seveda pa bomo organizirali tudi odprave na druga smučišča v Sloveniji in tudi preko meja.

Kdaj: november – maj (odvisno od snežnih razmer)

Vadnina: 1 snežni trening = 30€

Na smučišča omogočamo tudi prevoz s klubskim kombijem. 
Nakup vozovnic je po dogovoru. Možnost nakupa vseslovenske vozovnice, imamo pa popuste na smučišču Cerkno pri nakupu sezonskih, dnevnih in park vozovnic.

 

IZLETI

– odprave v tujino za jesenske in prvomajske počitnice (ledeniki v tujini – KAPRUN 2015, Dachstein, Stubai…)
– Rogla Freestyle Week
– tekmovanja in drugi snowboard dogodki po Sloveniji
– poletno druženje: wakeboard, kitesurf, longoboard, youth kampi

tekma Cerkno 

PRIDRUŽITE SE NAM V NAJBOLJŠI SNOWBOARD ŠOLI!

info@mungo.si ali 041 585 823