FREESTYLE ŠOLA BORDANJA

Najzabavnejša in adrenalina polna snowboard šola v kateri spoznaš vse čare freestyle deskanja na snegu.

Treningi FREESTYLE BORDANJA potekajo ob vikendih in med šolskimi počitnicami, po predhodnem dogovoru. Po dogovoru pa tudi med tednom. Na začetku zimske sezone je čas za ponavljanje osnovnih tehnik bordanja in poglabljanje v karving tehniko. Izvajamo trike na ravnini, ko pa to že obvladamo pa se postopoma prestavimo v snowboard park, kjer treniramo različne trike na objektih v parku. Da je napredek hitrejši si pomagamo tudi z videoanalizo različnih tehnik bordanja. Med zimsko sezono obiskujemo tekme in druge snowboard dogodke na smučiščih Krvavec, Vogel, Rogla, Kope, Cerkno, Stari Vrh, Soriška planina. Obiskujemo tudi tuja smučišča (Dachstein, Flachauwinkl, Turracher Hoehe, Kaprun) Na koncu sezone pa običajno sestavimo kratek filmček z vsemi sodelujočimi v snowboard šoli.

Naša ekipa

Smo izkušena ekipa deskarjev na snegu, ki svoje znanje profesionalno prenaša na tečajnike. Pri svojem delu uporabljamo učinkovite in preizkušene metode učenja. Učitelji in trenerji so strokovno izobraženi z ustreznimi licencami. Stremimo k vrhunskosti, zato se trudimo prisluhniti vsakemu posamezniku. Naši tečajniki so zadovoljni,  polni novega znanja in veseli zadanih ciljev.

Kaj se učimo na snegu:

– spoznavanje osnov freestyle-a
– osnovni položaj prostega sloga
– vijuganje v zarezni tehniki (ang. carving)
– elementi prostega sloga na tleh
– osnove skokov brez in z rotacijo
– osnovni skok in osnovni prijemi deske (ang. grab)
– skoki z obratom naprej (ang. frontside)
– skoki z obratom nazaj (ang. backside)
– salta nazaj in naprej
– osnove drsenja po objektih
(50-50, boardslide, nosepress, tailpress, …)

Kje: smučišče CERKNO (MungoPark Cerkno) in ostala smučišča po Sloveniji (Krvavec, Vogel, Rogla)

Cerkno je eno izmed najboljših slovenskih smučišč, z večkrat osvojeno prestižno nagrado NAJ SMUČIŠČE Slovenije med velikimi smučarskimi centri. To nagrado smo si v sodelovanju s SC Cerkno prislužili tudi člani EŠK Mungo, saj vsako leto uredimo enega izmed boljših slovenskih snowboard parkov!
MungoPark Cerkno je primeren za vse deskarje, saj ima objekte različnih težavnostnih stopenj. Posebej se hočemo posvetiti tistim, ki se želijo naučiti osnov freestyle-a in hitreje napredovati v deskanju prostega sloga. Za slednje imamo v parku na voljo manjše skakalnice in objekte po katerih se učimo osnov drsenja. Na smučišču Cerkno nam nudijo 10% popust na vse vozovnicce vozovnice.
Seveda pa bomo organizirali tudi odprave na druga smučišča v Sloveniji in preko meja.

Kdaj: november – maj (odvisno od snežnih razmer)

Več informacij: info@mungo.si

Na smučišča omogočamo prevoz s klubskim kombijem. Nakup vozovnic je po dogovoru. Možnost nakupa vozovnice za vsa slovenska smučišča, imamo pa popuste na smučišču Cerkno pri nakupu sezonskih, dnevnih in park vozovnic.

Pridruži se nadaljevalnim deskarskim tečajem, kjer bomo spoznali bordanje bo snowparkih. Kontakt: info@mungo.si