Ekstremno športni klub Mungo je bil ustanovljen kot neprofitna športna organizacija v začetku leta 2007 in je član Smučarske zveze Slovenije ter mednarodne zveze FIS. Začeli smo kot skupina prijateljev – mlada škofjeloška ekipa deskarjev in smučarjev, ki si je želela aktivno prispevati k razvoju slovenske deskarske in freestyle-smučarske scene.

Danes štejemo že okoli 30 članov in članic, od začetnikov in rekreativcev do vrhunskih športnikov in trenerjev. Z različnimi športnimi, kulturnimi in zabavnimi aktivnostmi se trudimo prispevati k popularizaciji snowboardinga (deskanja na snegu) in freestyle-skiinga (smučanje prostega sloga), hkrati pa članom in drugim privržencem ekstremnih športov izboljšati razmere za aktivnejše udejstvovanje na tem področju.

V zadnjem času, ko se število članov vztrajno povečuje, se vse bolj usmerjamo tudi na druge ekstremno športne panoge, kot so skateboarding, downhill bike, srfanje, kajtanje ipd.

V klubu se predvsem trudimo, da bi športne aktivnosti približali našim članom s ponudbo cenejše opreme, organizacijo športnih odprav ter izletov, treningov in tekmovanj. Poleg tega od  vsako leto postavimo in  vzdržujemo tudi snežni park (od sezone 2008/2009 na smučišču Cerkno, prej na Starem vrhu).

Kot dodatno aktivnost pa nam predstavlja snemanje športnih filmov in kratkih video prispevkov. Zametki filmsko produkcijske sekcije “Lokacrew production” so se začeli že pred ustanovitvijo kluba, kasneje pa smo se skozi čas razvili iz popolnoma amaterske ekipe do priznane low-budget produkcijske ekipe. To smo potrdili tudi z osvojitvijo prve nagrade za kratki športni film na mednarodnem filmskem festivalu SISA in sicer s filmom “Places” (2007). To je bil tudi zadnji celoletni projekt. Zadnja leta se posvečamo predvsem krajšim športnim prispevkom z večjo kvantiteto in kvaliteto, namenjene predvajanju preko interneta, saj tako najbolje in pogosteje ponesemo svoje delo med ciljno publiko.

Več o Lokacrew production in produkcijska dela si lahko ogledate tukaj: ->klik

Ponudba za sponzorje

Ker smo, kot rečeno, neprofitna organizacija in od naših članov zahtevamo le minimalno članarino, je kvaliteta in obseg našega delovanja v veliki meri odvisna od prispevkov sponzorjev. V zameno za finančne donacije, blago, storitve ali popust pri nakupu, lahko v Mungo klubu sponzorju ponudimo predvsem različne oglaševalske storitve:

  • oglaševanje na spletni strani www.mungo.si , kjer v zimski sezoni naštejemo okoli 8000 obiskov (približno 70 na dan), v poletni pa trenutno okoli 15 obiskov na dan.
  • (občasno) oglaševanje preko Facebooka – naša Facebook stran ima več kot 1500 “oboževalcev”
  • oglaševanje v naših filmskih produktih, ki se jih preko interneta in naših komunikacijskih kanalih predvajajo več tisočkrat.

Dodatno je mogoče tudi oglaševanje v snežnem parku na smučišču Cerkno – Po podatkih iz sezone 2009/10 se je vsak dan med tednom v povprečju na smučišču gibalo približno 1050 obiskovalcev, od tega znaten delež deskarjev. Ob vikendih, počitniških in prazničnih dneh, pa je bil povprečen obisk 1540 smučarjev in deskarjev. V snežnem parku se je na lep dan ob vikendih gibalo okrog 100 radovednežev in akrobacij željnih deskarjev ter smučarjev, med tednom pa nekaj manj. Snežni park ima za oglaševanje odlično lokacijo, saj je na očeh prav vsem obiskovalcem smučišča. Leži ob vlečnici Dolina, mimo pa gre povezovalna proga proti šestsedežnici Lom. Odlično se ga vidi tudi iz štirisedežnice Brdo in dvosedežnice Grič. Blizu se nahaja največji gostinski in prenočitveni objekt na smučišču, izpred katerega je razgled na snežni park.

 

Po dogovoru lahko sodelujemo tudi kako drugače (Npr.: posnamemo reklamni spot za vaše podjetje). V kolikor vas sodelovanje zanima, nas kontaktirajte na info@mungo.si .