Letos na 8. februar nismo praznovali samo Prešernovega dneva, pač pa tudi prvo tekmo novoustanovljene Deskarske zveze Slovenije, s katero smo tudi odprli novo sezono MungoParka na smučarskem centru Cerkno.

Zbralo se je kar 31 tekmovalcev z vse Slovenije, tekmovali so v disciplini slopestyle (skakalnica + 2 drsna objekta), v treh kategorijah: mlajši dečki (do 14 let), starejši dečki (do 19 let) in deklice. Tekmovalci so pokazali visok nivo deskanja na snegu, od lepih grabov in atraktivnih akrobacij na boxih, do različnih rotacij do 540° in hudih flipov in rodeov na skakalnici!  

Za organizatorje so bili zmagovalci vsi, kljub vsemu pa je bilo treba podeliti nagrade tudi resnično najboljšim na ta deskarski praznik. To so bili:

Rezultati:

MESTO

MLAJŠI DEČKI

DEKLETA

STAREJŠI DEČKI

1

DANTE  BRČIĆ

TINA LUKANC

JAKA PRPIČ

2

OŽBE KUHAR(EŠK Mungo)

TINKARA VALCL

MAI PRASKALO

3

BONO KRALJ KOS

MONIKA KNAP

ALJAŽ ŠKARABOT

Naši Mungo boysi so se odrezali odlično! V močni konkurenci je naš najmlajši border, Ožbe Kuhar, med mlajšimi dečki osvojil kar drugo mesto. Tudi ostali mlajši dečki do bili odlični, Tian Lesar in Lan Gabrijelčič sta na njuni prvi tekmi osvojila 5. in 7. mesto, Ivo Mitrovič pa 9. Med starejšimi dečki so Mungoti dosegli izjemen ekipni uspeh, a za las zgrešili stopničke, saj je bil Leon Mlakar 4., Jurij Lukan 5., Luka Božič 6. in Nejc Bogataj 8. Bravo naši!
{gallery}GALERIJA/2015/Cerkno_tekma_8.2{/gallery}

Prav vsi tekmovalci so se izkazali in zato prejeli lepe praktične nagrade in diplome, najboljši v kategorijah pa še dodatne nagrade. Radi bi se zahvalili vsem tekmovalcem, trenerjem, spremljevalcem, šejperjem MungoParka Cerkno in ostalim, ki so kakorkoli prispevali, da je dogodek potekal tako kot more. Posebna zahvala gre SC Cerkno, ki je omogočil otvoritveno tekmo deskarskega pokala Slovenije in sponzorjem, ki so prispevali nagrade.

Sedaj pa pridite in preizkusite park tudi vi! S tekmovalci pa se vidimo na naslednji tekmi 22. februarja na Voglu!