EKSTREMNI ŠPORTNI KLUB MUNGO

Zgodovina

Zgodovina Mungotov sega v zadnja leta prejšnjega tisočletja, ko so se prijatelji iz Škofje Loke začeli zanimati za takrat relativno nov šport - deskanje na snegu prostega sloga, ali v žargonu freestyle snowboarding. Takrat so vsako zimo na lokalnem griču za Kamnitnikom, imenovanem Pahuc, postavili skakalnico in kasneje tudi štange, ter uživali na snegu.

S časoma je bilo za Pahucem vedno več bordarjev, pojavile pa so se tudi že kamere, tako da smo čez zimo že posneli kar veliko materiala. Ker je bilo ogromno zanimanja za ogled teh posnetkov, smo se odločili, da zmontiramo (verjetno prvi Sloveniji) pravi deskarski film, ki pa je vseboval praktično ves material ali drugače povedano - veliko valjanja v snegu. Kakorkoli že, decembra 2004 sej je v Škofji Loki, Pri Rdeči Ostrigi premierno zavrtel film "THE MUNGOS", ki si ga je ogledalo neverjetno število gledalcev (nekje okoli 200 🙂 )  

Od takrat naprej, smo bili loški borderji povsod znani kot Mungoti. Začeli smo z organizacijo tekmovanj, najprej za Pahucom, nato na Starem vrhu, kjer smo nekaj let tudi skrbeli za snežni park. Skoraj vsako leto pa smo posneli tudi nov deskarski film. Leta 2007 smo s filmom PLACES dobili nagrado za najboljši kratki film na mednarodnem festivalu športnega filma SISA v Ljubljani. 

Zaradi vseh teh dejavnosti, smo leta 2008 tudi uradno ustanovili Ekstremno športni klub MUNGO. 

Zadnjih nekaj let sodelujemo s smučiščem Cerkno, kjer smo zadolženi za postavitev in upravljanje snežnega parka. V parku, ki smo mu kakopak dali ime MungoPark, organiziramo tekmovanja za otroke in druge zabavne družabne dogodke.

Najnovejši projekt pa je Mungo Šola, v kateri učimo deskati in smučati tako začetnike, kot tudi mladino, ki si želi nadgraditi znanje v freestyle tehniki. Šolo vodijo vrhunski učitelji z mednarodno priznanimi licencami. Naši učenci freestyle šole redno dosegajo odlične rezultate na otroških tekmovanjih po Sloveniji.

Poslanstvo Mungo kluba je našim članom približati ekstremne športe, trenutno predvsem freestyle in freeride deskanje, v prihodnje pa se želimo razširiti tudi na druga področja. 

Vabljeni  v našo družbo!

 

Ekipa

Žiga Škufca

Žiga Škufca

Government

Predsednik kluba in vodja snowboard šole, učitelj deskanja na snegu 3. stopnje (ISIA) šejper v MungoParku Cerkno in še marsikaj...

Vid Jereb

Vid Jereb

Hardware

Profesionalni izdelovalec snežnih in drugih desk, učitelj deskanja na snegu 3. stopnje (ISIA), šejper v MungoParku Cerkno

Vid Šubic

Vid Šubic

Secret service

Novopečeni tajnik kluba, šejper v MungoParku Cerkno, afro čupa.

Rok Podgorelec

Rok Podgorelec

Black magic

Najbolj zaparjen šejper v MungoParku.

Tine Mlakar

Tine Mlakar

IT department

Skrbnik spletne strani in strežnikov, financminister, (so)organizator dogodkov, žar mojster

Marko Pirc

Marko Pirc

Video & Audio

Profesionalni snemalec in montažer, pilot štirikopterja, organizator in v prostem času DJ

Aljaž Hafner

Aljaž Hafner

Photography

Profesionalni fotograf in freestyle smučar

Nejc Hudolin

Nejc Hudolin

Spiritual guidance

Ljubitelj lepega vremena in frišnega pršiča

Toni Mlakar

Toni Mlakar

Martial arts

Oblikovalec, animator, snemalec, fotograf

Luka Krajnik

Luka Krajnik

Power management

Učitelj deskanja na snegu 3. stopnje, downhill biker

Leon Mlakar

Leon Mlakar

Freestyler

Uspešen freestyle tekmovalec

Jurij Lukan

Jurij Lukan

Smooth operator

Tekmovalec v slopestyle-u in big air-u.

Janez Bernik

Janez Bernik

How to train your dragon

Ustanovitelj šole za zmaje spuščat.