EKSTREMNI ŠPORTNI KLUB MUNGO

Zgodovina

Zgodovina Mungotov sega v zadnja leta prejšnjega tisočletja, ko so se prijatelji iz Škofje Loke začeli zanimati za takrat relativno nov šport - deskanje na snegu prostega sloga, ali v žargonu freestyle snowboarding. Takrat so vsako zimo na lokalnem griču za Kamnitnikom, imenovanem Pahuc, postavili skakalnico in kasneje tudi štange, ter uživali na snegu.

S časoma je bilo za Pahucem vedno več bordarjev, pojavile pa so se tudi že kamere, tako da smo čez zimo že posneli kar veliko materiala. Ker je bilo ogromno zanimanja za ogled teh posnetkov, smo se odločili, da zmontiramo (verjetno prvi Sloveniji) pravi deskarski film, ki pa je vseboval praktično ves material ali drugače povedano - veliko valjanja v snegu. Kakorkoli že, decembra 2004 sej je v Škofji Loki, Pri Rdeči Ostrigi premierno zavrtel film "THE MUNGOS", ki si ga je ogledalo neverjetno število gledalcev (nekje okoli 200 🙂 )  

Od takrat naprej, smo bili loški borderji povsod znani kot Mungoti. Začeli smo z organizacijo tekmovanj, najprej za Pahucom, nato na Starem vrhu, kjer smo nekaj let tudi skrbeli za snežni park. Skoraj vsako leto pa smo posneli tudi nov deskarski film. Leta 2007 smo s filmom PLACES dobili nagrado za najboljši kratki film na mednarodnem festivalu športnega filma SISA v Ljubljani. 

Zaradi vseh teh dejavnosti, smo leta 2008 tudi uradno ustanovili Ekstremno športni klub MUNGO. 

Zadnjih nekaj let sodelujemo s smučiščem Cerkno, kjer smo zadolženi za postavitev in upravljanje snežnega parka. V parku, ki smo mu kakopak dali ime MungoPark, organiziramo tekmovanja za otroke in druge zabavne družabne dogodke.

Najnovejši projekt pa je Mungo Šola, v kateri učimo deskati in smučati tako začetnike, kot tudi mladino, ki si želi nadgraditi znanje v freestyle tehniki. Šolo vodijo vrhunski učitelji z mednarodno priznanimi licencami. Naši učenci freestyle šole redno dosegajo odlične rezultate na otroških tekmovanjih po Sloveniji.

Poslanstvo Mungo kluba je našim članom približati ekstremne športe, trenutno predvsem freestyle in freeride deskanje, v prihodnje pa se želimo razširiti tudi na druga področja. 

Vabljeni  v našo družbo!

 

Ekipa