Rogla je 15. marca gostila zadnjo tekmo deskarskega pokala Slovenije. Tekmovalci in tekmovalke so se pomerili v disciplini FUNCROSS. V super vzdušju, na zahtevni in hitri progi, z veleslalomskimi zavoji ter bandami in skoki, so najdrznejše čase dosegli:

Mlajši dečki:
1. Matic Vrečko
2. Naj Mekinc
3. Bono Kralj Kos
8. Ožbe Kuhar
10. Lan Gabrijelčič
14. Ivo Mitrovič

Starejši dečki:
1. Jernej Glavan
2. Domen Koce
3. Luka Božič 
4. Jurij Lukan
6. Leon Mlakar

Deklice:
1. Tinkara Valcl
2. Tina Lukanc
3. Maša Štefanac

Rezultati: SKUPNI SEŠTEVEK

Z uspešno zaključeno tekmo na Rogli smo dobili tudi končne zmagovalce Deskarskega pokala, ki so bili nagrajeni z zelo lepimi nagradami, ki jih je prispeval OBSEŠEN SHOP!

Skupni pokal so zmagali najbolj vsestranski borderji in borderke v Sloveniji ta hip. Pri mlajših dečkih je bilo pri vrhu zelo tesno. Pred zadnjo tekmo smo vedeli, da bo eden izmed štiriperesne deteljice tekmovalcev, ki se je še borila za naslov, na žalost ostal brez stopničk. Skupno zmago je s štirikratno uvrstitvijo na stopničke dosegel Bono Kralj Kos, drugi je bil s tekmo manj Naj Mekinc, tretji pa Dante Brčić. Mungoti so odlično tekmovali skozi celotno sezono, na koncu pa je zmanjkal kanček sreče za jagodo na torti. Ožbe Kuhar je za las zgrešil skupno uvrstitev med tri najboljše in zasedel odlično 4. mesto med mlajšimi dečki, Lan Gabrijelčič je v svoji prvi sezoni osvojil super 7. mesto, Ivo Mitrovič 11. in Tian Lesar 14. mesto. Ob super vzdušju, ki vlada v ekipi, bodo naši v prihodnji sezoni zagotovo posegli še višje!
Pri deklicah je letos največ pokazala Tinkara Valcl, zelo se je izkazala tudi Tina Lukanc. Mungo deklic zaenkrat še nimamo, nekaj talentov pa že brusimo 🙂
Pri starejših dečkih je vso konkurenco premagal letošnji kralj tekmovanj, Jurij Lukan (EŠK Mungo), ki je poleg pokala za nagrado prejel še snowboard NITRO. Tudi drugo mesto je osvojil naš član, in sicer Luka Božič, tretje pa Jernej Glavan.

Najboljši v pokalu:
DSC 0902

Premierna sezona Deskarskega pokala Slovenije je za nami. Organizatorji so se izkazali, upamo, da se vidimo tudi prihodnjo sezono v še boljši izvedbi!

Borderski pozdrav in gremo na Freestyle week na Roglo, zatem pa še MungoPark SPRINGFEST!