V nedeljo, 1. marca, se je na Krvavcu odvila druga tekma v borbi za Deskarski pokal Slovenije. V disciplini slopestyle so se na zahtevni postavitvi objektov Snowparka Krvavec, pomerili najboljši slovenski deskarji, v kategorijah mlajši in starejši dečki ter deklice. V odličnem vzdušju nas je tokrat končno uslišalo tudi vreme in super triki so padali kot po tekočem traku.

Pri mlajših dečkih velja pohvaliti vse pogumneže, ki so izpeljali težko postavitev. Z izjemnim skokom z obratom za 720 stopinj je konkurenco pokoril, na prvi tekmi izostali, Naj Mekinc, za njim pa so se tesno zvrstili drugi Bono Kralj Kos, Ožbe Kuhar (EŠK Mungo) in Dante Brčić pa sta si celo razdelila tretje mesto. Ja bitka pri najmlajših bo res napeta do zadnjega. 

Pri deklicah sta Tinkara Valcl in Tina Lukanc pokazali izjemen nivo bordanja in obe bi si zaslužili zmago. Tinkara si je prednost pridobila na drsnih objektih tako, da je zmaga šla na štajersko.

Pri starejših dečkih pa je najbolj raznovrstno in s stilom navdahnjeno vožnjo pokazal Jurij Lukan (EŠK Mungo), ki je premagal Maja Praskala in Denisa Gorjanca.

Naši Mungoti so še enkrat več pokazali visok nivo deskanja na snegu. Uspeh Ožbeta in Jurija so dopolnili še Lan Gabrijelčič (7. mesto) in Ivo Mitrovič (10. mesto) pri mlajših, ter Luka Božič (4. mesto) pri starejših dečkih. Luka je imel malce smole, saj je izvedel zelo tehnično vožnjo, žal pa mu je manjši padec na zadnjem objektu odnesel stopničke. BRAVO NAŠI in gremo novim zmagam naproti!

{gallery}GALERIJA/2015/krvavec_1.marec{/gallery}
Foto: Luka Krajnc
(več fotk pa še pride)

Hvala vsem za udeležbo, izkazali ste se prav vsi. Nenazadnje je pomembno druženje med borderji, ki ga želimo vzpodbuditi. In ne pozabimo, važno je sodelovati, ne zmagati, za nas ste zmagovalci VSI! Se vidimo že v nedeljo na Voglu, tokrat bo na vrsti disciplina BIG AIR, več pa v prihodnjih dneh.

SE VIDIMO!