KAKO IZBRATI PRAVO OPREMO ZA BORDANJE?

Če želiš pričeti z deskanjem na snegu, je na začetku potrebno izbrati primerno opremo. Za začetek potrebuješ primerno desko z vezmi, snowboard čevlje – bootse in preostalo opremo (hlače, jakno, rokavice). Priporočljiv je tudi ščitnik za hrbet. Za začetek si lahko opremo izposodiš tudi pri nas – IZPOSOJA OPREME.

Za nakup opreme se lahko odločite potem, ko že veste, da je deskanje na snegu pravi šport za vas. Če nočete seči pregloboko v žep, je na voljo nakup rabljene opreme ali pa nakup snowboard kompleta (deska+vezi), ki jih za otroke dobite že po zelo ugodnih cenah. Glede čevljev je potrebno paziti, da so primerne velikosti in trdote. Bootsi morajo biti ravno prav veliki, saj se prek čevlja prenašajo na desko vse sile in s tem tudi občutki za drsenje, zavijanje.

Naslednja stvar, ki jo je potrebno upoštevati je velikost deske. Za začetnike je potrebno kupiti mehko desko, dolžina pa mora biti vadečemu nekje med brado in nosom. Na začetku bodo zavoji lažji, če bo deska v obliki banane (rocker). Prav tako je lažje zavijati z malce krajšo desko, kot predolgo. Zelo pomembna je nastavitev vezi. V našem klubu učimo začetnike že od začetka, da vozijo desko v obe smeri. To jim da široko osnovo za nadgradnjo drugih, zahtevnejših tehnik zavijanja, pa tudi skokov, ki so za mladino najprivlačnejši.

Prikaz nastavitve vezi: pomembno je, da je prednja vez od nosa oddaljena približno enako kot zadnja vez od repa deske.

V našem klubu posebno sodelujemo s trgovino Extreme Vital, kjer lahko v prednaročilu naročite kvalitetno opremo za bordanje prestižnih znamk K2 in SALOMON. Nudimo vam zelo dobre popuste na celoten komplet opreme. Visoke popuste nudimo tudi na izdelke TRANSFORM GLOVES (rokavice, jakne, puloverji) in RIPCURL.