V Mungo klubu smo med počitnicami preživeli super teden s snowboard šolo. Ker nam razmere v domačem MungoParku Cerkno niso najbolj naklonjene in letos sploh nismo uspeli odpreti našega parka, smo za najprimernejši park izbrali Krvavec. Na Krvavcu se fantje letos zelo trudijo s snežnim parkom, postavljenih je kar nekaj objektov, tudi dve skakalnici. Včasih kak landing-doskočišče ni urejen, a to je v slovenskem stilu. Po naših izkušnjah je to v Sloveniji že stalnica, saj je park še vedno neka obstranska zadeva smučišč, kar pa seveda ni prav. Tudi mini Manner park bi lahko bil bolje urejen, vendar moramo biti glede na zimsko situacijo zadovoljni s tem kar imamo. Kot trener otroške ekipe pogrešam nekaj objektov s katerimi bi otroci postopoma prešli na višji nivo na drsnih objektih – kakšna cev, mini rail, srednje skakalnice. Malo kritike je potrebne, saj je Slovenija zakladnica mladih športnih talentov in le zakaj jim ne bi omogočili še boljših razmer za trening freestyle bordanja, ki je med mladimi vedno bolj popularno. Le s trudom, da bi mladini še bolj približali ta izjemen šport, bomo obdržali bordanje med živimi.

Vreme nam letos res ne gre na roko, ne spomnim se zadnjega sončnega vikenda, a kljub temu smo prav vsak počitniški dan maksimalno izkoristili. Med zimskimi počitnicami smo izvedli snowboard tečaj oz. tečaj deskanja na snegu z nadaljevalno ekipo, kjer so se otroci naučili veliko novega o freestyle bordanju.
Torej snowpark Krvavec nam je bil letos počitniška baza, kjer smo pilili snowboard trike, se učili karvanja – carving zavojev, vožnje po celcu – freeride in se zabavali na vse možne načine. Iz mini parka smo postopoma prešli na večjo skakalnico in se že učili večjih kontroliranih skokov s prijemi deske. Z nekaterimi pa smo začeli vaditi zahtevnejše snowboard trike, od obratov za 180, 360 in celo 540 stopinj – NORO. Počitniški teden borderske zabave na snegu z najboljšo ekipo na svetu na katero smo v klubu zelo ponosni!
Zimske radosti z EŠK Mungo smo ujeli tudi v objektiv.

Če že obvladaš osnove bordanja in se želiš pridružiti freestyle snowboard šoli, se nam hitro pridruži, da še letos napreduješ na višji nivo. Če pa bi rad pričel z deskanjem na snegu pa hitro piši na info@mungo.si, da se zmenimo za termin učenja bordanja. Ob vpisu v tečaj deskanja si prislužiš tudi kratko Mungo majico, čaka pa te še veliko drugih ugodnosti.