Že nekaj časa sledimo akcijam agencije Skipass Travel, ki jih najdete na povezavi: AKCIJSKI DNEVI. Nekajkrat nam jo je zagodlo slabo vreme, tokrat pa nam je uspel izlet in nas je cel dan grelo skoraj pomladansko sonce.
Smučišče Turracher Hoehe se nahaja na avstrijskem koroškem približno 2-2,5h iz Ljubljane. Smučišča se razprostirajo med 1350-2200 metri nadmorske višine. Proge so na dveh večjih hribih, večina sedežnic je usnjenih in ogrevanih tako, da so prevozi hitri in udobni.

Seveda smo šli v Turracher s posebnim razlogom. Zasledili smo, da imajo odličen snowboard park in ga šli preizkusiti. Park se lahko fura na sedežnici Kornock, ki je verjetno tudi najbolj obiskana, kar je edini minus, ki ga lahko pripišemo zgledno urejenemu parku. Poleg parka imajo urejeno tudi atraktivno bordercross progo, ki je super za trening naše snowboard šole. Park ima okrog 45 objektov, zato je v enem dnevu ker težko vse preizkusiti. Super je, ker so namenjeni različnim stopnjam znanja, saj imajo tako manjše skakalnice in boxe za trening otrok, kot tudi večje skakalnice in zahtevnejše raile in druge combo objekte za zahtevnejše deskarje na snegu.

Dan smo odlično izkoristili, posebej dober trening bordanja smo naredili na skakalnicah, saj trenutno v Sloveniji nimamo primernih pogojev, z izjemo Krvavca. Slaba zima doma, nas bo zagotovo še prisilila v obisk kakšnega Koroškega smučišča.

Več o parku pa na tej povezavi: Snowpark

Upajmo, da bo za zimske počitnice zima bolj radodarna, ko bomo izvedli tudi začetne in nadaljevalne tečaje deskanja na snegu! Se vidimo