Olimpisjke igre v Vancouvru vrjetno spremljate, zato veste, da si organizator zasluži največjo grajo kar se tiče varnosti… že pred otvoritvijo se je smrtno ponesrečil gruzijski sankač, včeraj je na ženskem smuku 60 metrski skok pred ciljem pometal s tekmovalkami in da sploh ne omenjamo nezavarovane tri meterske luknje na ob progi za tek na smučeh, v katero je na ogrevanju padla naša šampijonka Petra Majdič in si zlomila 4 rebra in prebodla popljučnico.

Kljub temu je Petra odtekla še štirikrat kilometer in pol dolgo progo in po vrhu osvojila še bronasto olimpijsko medaljo!!! To pa je ekstremni športni dosežek in zato si zasluži objavo tudi na naši strani, kjer sicer ponavadi ne spremljamo teka na smučeh… Kapo dol!

V snežnem kanalu pa je po pričakvoanjih ponovno slavil američan Shaun White. Zmago si je prislužil že v prvem runu, v drugem pa je svoj nastop še izboljšal in prikazal povsem nov trik v pipe-u, in sicer Double McTwist 1260!!! Drugo mesto je zasegel finec Piiroinen, tretje pa američan Lago.

Posnetek tekmovanja v snežnem kanalu bo danes(18.2.) na TVSLO2 ob 13.30.